Wandelingen met gids

Voor groepen tot maximaal 25 personen is het mogelijk om een wandeling met een gids te reserveren, waarbij een u gedurende 1,5 tot 2 uur uitgebreid informeert wordt over het thema van de wandeling dat hebt uitgekozen. Zie onderstaande voor de type wandelingen in ons aanbod.

 • De zuidelijke rondwandeling
  De route loopt voor een deel via de dijk langs het Valleikanaal in zuidelijke richting. We lopen door de loopgraaf, zien een aantal kazematten en bezoeken plekken waar flink strijd is geleverd. De Duitsers hebben dit gebied met duizenden granaten bestookt om hier een doorbraak te forceren.
  Via een stukje klompenpad komen we terecht op het tracé van de oude spoorbaan; in de oorlog was dit de zogenaamde stoplijn. Na ongeveer twee uur bent u weer terug bij het museum van Grebbelinie in het vizier.
 • De noordelijke rondwandeling
  Het grootste deel van de route gaat via het pad op de dijk langs het Valleikanaal. We bekijken een exact nagebouwde loopgraaf, een uitkijkpost en twee zwaar beschadigde kazematten. U krijgt uitleg over de werking van de stuwen die in de rivier werden geplaatst om het waterniveau te verhogen. In de zomermaanden kunt u de grote Duitse kanonbunker van binnen bekijken. De Duitsers hebben aan het eind van de oorlog de Grebbelinie gebruikt om de geallieerden van het lijf te houden. Zij noemden de Grebbelinie toen Pantherstellung.
 • Wandeling door Scherpenzeel
  Scherpenzeel was in mei 1940 procentueel de zwaarst getroffen plaats van Nederland.
  Er is in en rondom Scherpenzeel veel strijd geleverd waarbij vooral veel Duitse soldaten bij zijn gesneuveld.
  Er staan in Scherpenzeel veel wederopbouw woningen -boerderijen.
 • ‘Maatwerk’ wandeling.
  Heeft u bepaalde wensen b.v. bezoek aan een plek waar vader of grootvader dienst heeft gedaan. Neem contact met ons op.

Maximale groepsgrootte: ongeveer 25 personen.

Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur.

Kosten: € 54,50 inclusief BTW.

Aanvraagformulier wandeling met gids


Vriend worden?

Steun ons door vriend te worden van “Grebbelinie in het vizier” voor slechts € 15,- per jaar.

Ja, ik wil vriend worden!

Agenda