Scholenproject

Graag nodigen wij u uit om met groep 7 en/of 8 (eventueel groep 6) een bezoek te brengen aan:

Museum Educatief Centrum Grebbelinie in het vizier, Brinkkanterweg 23a te Woudenberg.

De exposities in ons museum laten de inundatie zien van de Grebbelinie, de strijd in de meidagen van 1940 en de gevolgen van het uitbreken van WO II voor onze regio.
Het buitenmuseum bestaat uit een stuk heringerichte loopgraaf  met mitrailleursnest en PAG- kazemat, een uitkijkpost en een originele kazemat op de Grebbelinie. Op 1 kilometer afstand in noordelijke richting kan ook een Duitse bunker worden bezocht.

Wat bieden wij u aan?

Het programma duurt ruim 1½ uur en de groep wordt begeleid door 1 of 2 gidsen, afhankelijk van de groepsgrootte.

De eerste 45 minuten vinden plaats in ons museum, waarbij in een interactieve sessie aandacht wordt besteed aan de gebeurtenissen in de regio in WO II. Denk hierbij aan onderwerpen als de mobilisatie, inkwartiering van de soldaten, wat houdt inundatie in en hoe verliep de evacuatie van de bevolking.

Na een korte film over de Grebbelinie gaan de leerlingen in tweetallen aan de slag met zoekopdrachten in het museum. De gevonden antwoorden worden aan het eind aan elkaar gepresenteerd.

De tweede 45 minuten gaat de groep naar buiten om de Grebbelinie zelf te bezoeken. Daar krijgen de leerlingen o.a. een loopgraaf, een uitkijkpost, een aspergeversperring en een kazemat te zien en zal de gids verder ingaan op de gebeurtenissen op de Grebbelinie in de meidagen van 1940.

Wanneer kunt u terecht?

De rondleidingen worden gegeven van maart tot oktober. Starttijden zijn meestal om 9.30 uur en 13.00 uur (maandag t/m vrijdag). Andere tijden zijn ook mogelijk.

Als u zich aanmeldt, krijgt u binnen twee weken een voorstel voor datum en tijd.

Waarom doen wij dit?

Onze Stichting heeft zich ten doel gesteld om de ontstaansgeschiedenis van de Grebbelinie, haar functie in WO II en de strijd in Scherpenzeel en Woudenberg in de meidagen van 1940 onder de aandacht  te brengen.

Vragen?

Hebt u nog vragen over ons scholenproject dan kunt u die stellen door een e-mail te sturen naar educatie@grebbelinieinhetvizier.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanmelden


Vriend worden?

Steun ons door vriend te worden van “Grebbelinie in het vizier” voor slechts € 15,- per jaar.

Ja, ik wil vriend worden!

Agenda